Buďte smart, inteligentné riešenia pre domácnosť

post image
background image

Predstavte si pohodlný život, kde sa nechávate obsluhovať, ako v päť hviezdičkovom hoteli. Nastavenie teploty bez vstávania zo sedačky, alebo na diaľku pred príchodom domov, či stlmenie svetla jednoducho a automaticky. Inteligentná domácnosť prináša dokonalé domáce nastavenie, ktoré zahŕňa pohodlné ovládanie inteligentných zariadení, pripojených do domácej WiFi siete, nie len z domu, ale aj na diaľku. Inteligentné zariadenia medzi sebou spolupracujú a ich prepojenie cez internet umožňuje ovládať ich funkcie z ľubovoľnej vzdialenosti. Pomocou smartfónu tak viete nastaviť teplotu, pripraviť vhodné osvetlenie, či zapnúť domáce kino a iné, ešte pred tým než odomknete vchodové dvere.

Ako si vytvoriť inteligentnú domácnosť?

V prvom rade je potrebné si ujasniť, či vám postačí aj jednoúčelová súprava alebo radšej investujete do centrálnej jednotky. Tá vám ponúka do budúcna viac možností v podobe prepojenia viacerých smart zariadení.Na začiatok ale nepotrebujete vymeniť všetky spotrebiče za nové. Začnite jednou vecou a zisťujte, či vám smart domácnosť a ovládanie cez smartfón bude vyhovovať. 

Pri plánovaní vytvorenia inteligentnej domácnosti je dobré zvážiť, aký typ systému chcete používať. Na základe toho si môžete následne vybrať vhodné spotrebiče, ktoré budú vzájomne kompatibilné. Nezabúdajte na to, že vaše Wi-Fi pripojenie by malo byť stabilné a dostatočne rýchle.

Kľúčové kroky pri Smart domácnosti

Inteligentná domácnosť umožňuje jej majiteľom ovládať spotrebiče, termostaty, svetlá a ďalšie zariadenia na diaľku pomocou smartfónu alebo tabletu prostredníctvom pripojenia na internet. Ako rýchlo a správne dosiahnuť takúto symbiózu inteligentných zariadení? Zhrnúť si to môžeme do troch základných bodov.

Začnite v menšom

Na začiatok sa sústreďte len na jednu miestnosť, ktorú by ste chceli automatizovať (odporúčame vykurovanie a osvetlenie). Dôležité je, aby ste vybrali systém, ktorý spĺňa Vaše osobné požiadavky a vyskúšali si to v praxi. 

Kompatibilita

Pri výbere prvého zariadenia alebo systému, si dôkladne skontrolujte, či dokáže spolupracovať s inými produktmi a systémami od rôznych výrobcov, alebo či je integrovateľné do iných systémov. S touto kontrolou si nechajte poradiť od odborníkov v danej oblasti.

Hlasový asistent

Hlasoví asistenti budú v budúcnosti slúžiť ako nosné zariadenia inteligentnej domácnosti. Práve pre zabezpečenie Vašej flexibility v budúcnosti je vhodné, ak beriete ohľad na to, či daný produkt alebo systém je kompatibilný s hlasovým asistentom. Podpora hlasového asistenta jeukazovateľom toho, že daný produkt má dobrú podporu od výrobcu a prinesie požadovaný pôžitok z používania.