Investujte s VI GROUP: Vydali sme svoj prvý Dlhopis

post image
background image

Po takmer 20 rokoch úspešnej činnosti a mnohých realizovaných projektoch spoločnosť VI GROUP prináša novú, atraktívnu investičnú príležitosť prostredníctvom Dlhopisu VI GROUP 7,5/28, s výnimočným výnosom až 7,5 % ročne počas štyroch rokov!

Zvažujete, či je táto investícia pre vás vhodná? Spolu so skúsenými obchodníkmi s cennými papiermi, českou spoločnosťou CYRRUS, sme pre Vás pripravili krátky rozhovor, v ktorom sa Vám pokúsime priblížiť túto investičnú príležitosť a odpovedať na otázky, ako aj vysvetliť, čo sú vlastne dlhopisy a prečo sa oplatí do nich investovať.

 

Rozhovor s pánom Kricnerom z Cyrrusu:

 

Q: Čo je to vlastne dlhopis a prečo by sa naň mal investor pozerať? Pre koho sú naše dlhopisy vhodné?

Dlhopisy sú veľmi obľúbeným investičným nástrojom, ktorý pomáha diverzifikovať portfólio, znížiť riziko a zabezpečiť stabilný výnos. Dlhopis, ako cenný papier, umožňuje firmám získavať kapitál potrebný pre ich rýchlejší rozvoj. Ich najväčšou výhodou je solidný výnos, ktorý často dlhodobo prekonáva infláciu, a to pri relatívne nízkom riziku, ak si vyberiete správneho emitenta. Je však dôležité zdôrazniť, že každá investícia nesie určité riziko, preto je vhodné diverzifikovať investície.

Dlhopisy sú vhodné pre skúsených investorov aj pre tých, ktorí uprednostňujú konzervatívnejší prístup. Jednou z výhod dlhopisov VI GROUP je možnosť investície aj menšími čiastkami, teda diverzifikáciu si môže dovoliť každý.

 

Q: Čo je VI GROUP dlhopis – základná charakteristika kľúč.parametrov?

Emisia bola vydaná v objeme 4 milióny EUR. Ide o štvorročný dlhopis s nominálnou hodnotou 1000 EUR a ročným výnosom 7,5%. Dlhopis zahŕňa niekoľko kovenantov, ktoré stanovujú obmedzenia pre emitenta, vrátane limitu zadlženosti na úrovni 80%, určenia konkrétneho využitia prostriedkov a tieto kovenanty podliehajú ročnej kontrole a potvrdeniu audítora. Kompletné informácie sú uvedené v emisných podmienkach.

Všetky potrebné informácie o dlhopise nájdete na stránke TU.

Q: Čo vlastník dlhopisu získava?

Investor získa atraktívnu investičnú príležitosť, ktorá mu umožňuje podieľať sa na rozvoji a ziskoch spoločnosti VI GROUP. Výnos, frekvencia výplaty a dĺžka investičného horizontu sú vopred známe!

Všetko je definované emisnými podmienkami schválenými ČNB. Výnos vo výške 3,75 % je vyplácaný pravidelne každý polrok, a to konkrétne 2. mája a 2. novembra, čo predstavuje celkovo 7,5 % ročne.

 

Q: Prečo sa oplatí investovať do firemných dlhopisov? Výhody Dlhopisov?

V porovnaní s akciovými investíciami sú dlhopisy sa dlhopisy vyznačujú nižšou volatilitou (kolísavosťou hodnoty) a zvyčajne aj predvídateľnejším a pravidelnejším výnosom (napríklad vo forme kupónu), ktorý je však v porovnaní s akciami zvyčajne nižší.

Je dôležité poznamenať, že na trhu môžu existovať aj dlhopisy s na prvý pohľad atraktívnym výnosom, ktorý však vzhľadom na riziká môže byť neadekvátny. „Bezpečný“ výnos sa tak týka len niektorých kvalitných štátnych alebo korporátnych dlhopisov. Investor by mal dôkladne zvážiť všetky možné riziká. Ak si vyberiete dlhopis od silnej spoločnosti, ktorý je zabezpečený kvalitnými kovenantmi, podstupujete relatívne nízke riziko. Pre skúsenejších investorov, ktorí už majú v svojom portfóliu akcie, ETF fondy alebo iné druhy aktív, sú dlhopisy ideálnym nástrojom na diverzifikáciu!

 

Q: Aký výnos investorovi to prinesie v prípade že kúpi dlhopis VI GROUP?

Poďme si to uviesť na príklade, keby niekto kúpil 100 dlhopisov v celkovej hodnote 100 tis. EUR.

V prípade, že investujete 100 000 EUR do 4-ročných dlhopisov VI GROUP s 7,5 % fixným úrokom, získate tak 100 dlhopisov a spoločnosť vám zaplatí 7500 EUR ročne.

Keďže splatnosť dlhopisu je 4 roky tak na konci štyroch rokov by ste tak celkovo získali 30 000 EUR len z úrokov (4roky x 7500EUR/rok).

Na konci doby splatnosti by sa k vašej pôvodnej investícii pripočítali aj tieto zisky, čo by viedlo k celkovému návratu vo výške 130 000 EUR.

  

Q: Ako kúpiť Dlhopis VI GROUP 7,5/28?

Ak máte záujem o kúpu Dlhopisu VI GROUP 7,5/28, môžete tak urobiť jednoducho prostredníctvom oficiálnej stránky Investovanie. Na stránke nájdete formulár, ktorý vyplníte svojimi údajmi.

Po jeho odoslaní vás bude kontaktovať burzový maklér, ktorý vám poskytne všetky potrebné informácie a prevedie vás celým procesom kúpy dlhopisu.

 

Chcete sa dozvedieť viac o našej spoločnosti a našich plánoch? A na akých projektoch sa budete svojou investíciou podieľať?

Pre ďalšie informácie navštívte našu podstránku "Investovanie". Tu nájdete detailný prehľad do našej firmy, budúcich plánoch a analýzy nášho finančného stavu.

 

Zainvestujte do budúcnosti s nami, aby vaše investície dosiahli nové výšky!

Zainvestujte do budúcnosti s nami, aby vaše investície dosiahli nové výšky

Chcete vedieť viac? Vyplňte formulár a náš burzový maklér vás
bude kontaktovať, aby vám poskytol všetky potrebné
informácie o dlhopise.